Béčko podzim přežilo těsně nad sestupem

12.12.2017 08:13

Vážení spoluhráči, přátelé a fanoušci. Vítejte u shrnutí několika kol z podzimní části. V minulém shrnutí jsem psal o prvních třech zápasem a nyní dokončím celý podzim, ale nebojte, bude to velmi stručné.

Ve čtvrtém kole přijelo k nám TJ Sokol Pec. Věřili jsme ve snadnou výhru, a to se i potvrdilo, když porážíme Pec vysoko 7:1 2530:2378.

Páté kolo nám losem přidělilo TJ Havlovice C. Tento zápas nebyl nijak výjimečný, jen se nehrálo v sobotu, ale v neděli odpoledne. A to se nám stalo možná i osudným, jelikož jsme tam padli bez dvou kuželek o sto (2555:2453 pozn. redaktora). Jediný body uhrál Ježek Petr 419 a Já 438.

A série proher pokračuje, kdy v šestém kole k nám přijel nováček ligy TJ Dobřany B. Chtěli jsme samozřejmě vyhrát a po famózním začátku, kdy Mišák hrál 487 a já 441 i když jsem prohrál 25 dřev. Ještě Petr Ježek vyhrál na 387, ale ve čtvrté dvojici se vše otočilo, když vedoucí prohrál na 402 kuželek 88 dřev. Předposlední šel náš Jirka Šlajer (450), který měl jasný úkol, vzít náskok zpět. To se však nepovedlo a do poslední dvojice nastupoval Tomáš Lukeš proti Janu Ebelenderovi a hosté měli do plusu pouze jednu kuželku. Bohužel Dobřany zde byly snad domácí, jelikož z nás nikdo neměl skoro žádné štěstí a i Wick po velké snaze nezískává body a tak prohráváme 3:5 2596:2621.

V sedmém kole jsme si jeli opět zahrát stodvacítky a tentokrát na plzeňskou škodovku. Zde jsme nehráli špatný zápas. Čtyři hráči byli vyrovnaní a dělilo je pouhých 16 kuželek (Já 530, Wick 544 a Mišák s Kávrenem 546), jen Pupíčkovi se to nepovedlo (i když si zahrál svůj průměr 484) a Presidento zahrál velmi hluboko pod pětistovku. A však k remíze jsme neměli daleko a nejblíže jsem k tomu měl já (Kubíček), když jsem potřeboval získat poslední dílčí bod a vyhrát na číslo. Jenže poslední dráhu vyhrál se štěstím soupeř tudíž i na číslo (537:530). SK Škoda Plzeň B – Kuželky Holýšov B 3:5 3127:3086.

Na osmé kolo jsme se moc netěšili, jelikož k nám přijelo ligové stříbrské áčko. Stříbro A sestupovalo hned dvakrát za sebou, a to ze třetí ligy do divize a z divize do plzeňského kraje. Zde v kraji jsou ale dominantní a jasně vedou tabulku. Takže jsme se chtěli předvést a udělat si krásné číslo. Jediný dva kdo se předvedli jsou Michael Martínek s číslem 465 a Jiří Šlajer s číslem 482. Kuželky Holýšov – TJ Baník Stříbro A 2:6 2589:2634.

K devátému kolu jsme zajížděli na Stříbro B. Béčko bylo nuceno pozměnit sestavu před sezónou a pozvat dvě posily z ligy neregistrovaných. My cítili, že ve vzduchu je velká šance na remízu a štěstíčko na výhru. A v dnešním zápasem to smrdělo/vonělo štěstím pro hosty, když tři hráči vyhráli se štěstím o pár kuželek. Pouze Péťa Kebab Ježek si nezahrál a jako jediný prohrál, ale po víc jak deseti letech si zahrál 120hs.                        TJ Baník Stříbro B – Kuželky Holýšov B 1:7 3049:3099. Je to zatím jediné venkovní vítězství a první vítezství na Stříbrských drahách a vůbec druhé vítezství na stodvacítky za dva roky. Poslední čtyř dráha nás čeká ještě jednou ve Stříbře, ale tentokrát proti áčku.

V desátém kole jsme chtěli konečně zlomit sérii domácích proher, a to proti havlovickému béčku u nás doma. A povedlo se. A dokonce i s krásným číslem. Kuželky Holýšov B – TH Havlovice B 6:2 2609:2491.

Poslední kolo bylo opět domácí a přivítali jsme plzeňské sokolíky. Krom jediného hráče, který se od začátku sezony nestřetl s formou, který už v minulém kolem resignoval na postu vedoucího týmu, který hrál pořád svůj průměr a teď si udělal osobní rekord, nikdo nezahrál. Nikomu jinému to nešlo, jen Miroslav Pupíček Martínek uhrál krásné číslo 482. On však věděl, kdy takové číslo má hodit. Až do prvního jarního kola bude na tabuli borců týdne. Kuželky Holýšov B – TJ Sokol Plzeň V 2:6 2522:2578.

Ještě jsme hráli druhé předkolo českého poháru, kde jsme hráli dvojzápas s Kdyní. Všichni kdyňští hráči byly z druhé ligy, a tak pochopitelně postupujícím byla právě Kdyně. Jen bohužel jsme uhráli pouze 3 setové body.

Po konci podzimní části jsme se umístili na 8. místě s osmi body a druhým nejlepším průměrem 2802. Lepší průměr má už jen vedoucí soutěže Stříbro A 2836. Když se podíváme na různé statistiky, tak můžeme zjistit, že co se týče průměrných poražených kuželek na dvou dráze jsme jasně nejlepší (2577). Dále v pořadí jednotlivců máme v top 6 hráčů hned čtyři hráče. Jasným nejlepší mužem v PPLK je náš Michael Martínek (521,3), na čtvrtém místě jsem já (486,5), na pátém je Jiří Šlajer (481,4) a šestém je Tomáš Lukeš (480,4). Jenže bohužel na žádné průměry se nehraje a v jarní části musíme ještě hodně zabrat, nebo možná dojde na pár změn v sestavách. Hlavní cíl je, aby se áčko a béčko udrželi v soutěžích, aby nikdo nespadnul, když máme konečně ty nové dráhy.

S přáním zimního odpočinku, krásných vánočních svátků a do nového roku hlavně zdraví přeje šéfredaktor Jakub Janouch.