Béčko se neupeklo

21.02.2018 13:50

16. kolo nám byla nalosována odveta v Peci. Na podzim jsme doma s Pecí jasně dominovali, i když jsme měli poněkud vlažný začátek, nakonec jsme vyhráli 7:1 a vyhrát jsme jeli i do Pece. Pár hráčů mělo už od brzkých ranních hodin těžký program. Od 4:10 hrála hokejová reprezentace s kanadským výběrem, a tak se fandilo. Češi nakonec zdolali Kanadu 2:1 na nájezdy a Ester Ledecká nečekaně získala v Super G zlato, ale my se museli už přeorientovat na kuželky.

Již tradičně, bez nervů hrající, já (Kuba Janouch) byl zvolen načínákem. Vedoucí mě nasadil proti velmi zkušenému borci Ivanu Böhmovi. První plné prohrávám o šest kuželek, ale dorážku vyhrávám o sedm kuželek. Točíme 209 respektive 210 a body 1:1. Druhá dráha oběma nešla a plné opět prohrávám o pár kuželek. V dorážce jsem se ale opět zvedl a zahrávám ještě o 8 kuželek víc, než v první dorážce. Nakonec jsem nad Ivanem zvítězil 410:412 a 2:2 na dílčí body.

Za domácí nastoupila Ivana Gottwaldová a my na ní nasadili benjamínka Vlastu Krause. Vlastovi se první dráha vůbec nepovedla, ale na štěstí pro něj Ivaně se taky nedařilo. První dráhu však ovládla soupeřka a točí 206 a Vlasta 181. Na druhé dráze má Vlasta ještě horší plné a Ivana hraje vyrovnaně, získává třetí dílčí bod a vyhrává. Vlasta měl už pouze úkol, aby Ivana nevyhrála o moc kuželek. To se mu daří a druhou dorážku vítězí 71:47. Zápas končí poměrem 401:380 z pohledu domácích.

Ve třetí dvojici se utkali Jan Murin za domácí a za hosty Petr Ježek. Petr hraje všechny čtyři disciplíny velmi vyrovnaně a domácímu nedal bodově čuchnout, který se trápil od první dorážky. Petr zaslouženě vítězí 414:378.

Čtvrtá dvojice byla od začátku velmi napínavá. Za domácí hrál Zdeněk Housar a za hosty Tomáš Lukeš. Tom vyhrává první plné 164:141. Jenže vysokou laťku dlouho neudržel a dorážka mu vůbec nesedla a výrazně prohrává. Po první dráze tedy hráči točí 212 respektive 214 pro Toma. Druhé plné opět hostují vyhrává na krásných 162 proti 143 a vzadu jsme se všichni modlili, aby se neopakovala první dráha. To se však nestalo a Tomáš vyhrává 3:1 443:403.

Do páté dvojice nastupují Jan Gottwald a Jiří Šlajer za hosty. Jirka nesplnil limit daný vedoucím (310 kuželek, týká se všech v bégu :-), pozn.redakce) a prohrává o 16 kuželek. Jenže dorážka je Jirkova silná stránka a po skvělém výkonu si bere mírný náskok na svou stranu. Druhé plné opět Jirka prohrává, ale už jen o 6 kuželek a dorážka opět rozhodla, kam poputuje další bod! Jan Gottwald (431) 2:2 (452) Jiří Šlajer. Bod z remízy tedy máme jistý.

Poslední dvojice ve složení Jan Murin za domácí a Míra Martínek za hosty nepřinesla žádné výrazné drama. I když Honza získal bod za krásný výkon (457), tak Míra (428) nepřipustil obrat a rozhodl, že všechny body si odvezeme do Holýšova.

Troufám si říct, že jsme tímto splnili povinné, hlavně velmi důležité vítězství a na jaře jsme zatím z 5 zápasů čtyřikrát vyhráli. Další kolo si zahrajeme na domácí půdě, proti havlovickému céčku. Ve středu potrénujeme a v sobotu nedáme soupeřům ani bod!

TJ Sokol Pec p. Čerchovem – Kuželky Holýšov B 2:6 2470:2529